Novosti, 15.09.2021.

25 godina s Vetropackom

Malo se kompanija danas može pohvaliti poslovanjem duljim od 160 godina, kao što to može Vetropack Straža. To je moguće prije svega zahvaljujući promišljenosti i dobrim odlukama njezinog vodstva, a jedna od takvih odluka bila je i pronalaženje strateškog partnera u jednom od najtežih trenutaka njezine povijesti. Bilo je to 1996., nakon Domovinskog rata i raspada jugoslavenskog tržišta – humska tvornica stakla postala je dio Vetropack grupe.

Ovom integracijom započeo je period značajnog ulaganja u ljude, tehnologiju i infrastrukturu, a samim time i konstantnog napretka i razvoja. "U proteklih 25 godina Vetropack Straža izrasla je u jednu od najmodernijih europskih staklana i jedan od najjačih stupova Vetropackovog tima. Ali, razvoj je živo biće. Pred nama je novo vrijeme – puno poslovnih izazova, razvojnih i strateških planova, strateških projekata i siguran sam da ćemo ih uspješno provesti, kao i proteklih 25 godina", smatra predsjednik Uprave Vetropack Straže Tihomir Premužak.

Početkom rujna, Vetropack Straža ovaj je 25-godišnji jubilej obilježila sa svojim najvećim kupcima i dobavljačima te predstavnicima hrvatskog političkog i gospodarskog života, a potom i lokalnom zajednicom. 

U četvrtak, 2. rujna, u Dvorcu Gjalski okupili su se naši najveći kupci i dobavljači, predstavnici političkog i gospodarskog života te raznih državnih institucija. Nakon što je predsjednik Uprave Vetropack Straže Tihomir Premužak zahvalio svim onima koji su pridonijeli uspjehu tvornice, uzvanici su pogledali kratak film o samoj tvornici i proizvodnom procesu.

Devet dana kasnije, u subotu 11. rujna 2021., tvornica je otvorila svoja vrata lokalnoj zajednici i proslavila ovu obljetnicu sa svojim sadašnjim i bivšim zaposlenicima te mještankama i mještanima Huma na Sutli koji znaju koliko je tvornica važna za razvoj njihove općine, i to od samog početka. Obišli su proizvodni pogon tvornice i ostali ugodno iznenađeni modernizacijom tvornice zadnjih šest godina, odnosno od prošlog Dana otvorenih vrata. 

Vetropack Straža danas je primjer moderne, konkurentne i održive kompanije koja zna da su njezini zaposlenici ključ uspjeha, okrenuta je izvozu i sve svoje rezultate dijeli s lokalnom zajednicom. Brine se o okolišu i zna da će ulažući danas, sutra dobiti puno više.