Novosti, 22.01.2018.

Destiliranje na najvišoj razini

Plemenite voćne rakije destilerije Freihof pune se u staklene boce koje proizvodi Vetropack Austria. Voće za ove 'žestice' dolazi iz regije Voralberg, Austrija, i upravo je ono zaslužno za njihovu intenzivnu aromu.

Destilerija Freihof svoje voćne rakije s visokim postotkom alkohola puni u elegantne boce od bijelog stakla proizvedene u Vetropackovoj tvornici u Pöchlarnu. Iznad jednostavne etikete boca od pola i jedne litre ističe se ugravirani natpis "Freihof 1885". Riječ je o godini osnutka te voralberške destilerije. Bocu od jedne litre s navojnim zatvaračem i njenu manju varijantu od pola litre s grif čepom obavija elegantna, snježnobijela zaštitna kapica.

Voće za rakije koje se proizvode tradicionalnim postupkom pečenja uglavnom potječe iz klimatski povoljne alpske doline Rajne. Linija "Freihof 1885" razvijena je prošle godine, a uključuje osam različitih okusa: od tipične kruške viljamovke preko encijana pa sve do voćno svježe crvene naranče. Rakije ne sadrže aditive i arome te odlično prijaju same, ali i kao sastojak drugih pića i koktela.