Novosti, 11.10.2021.

Donacija računala osnovnoj školi

Jedan od najvažnijih segmenata poslovne politike Vetropack Straže jest društveno odgovorno poslovanje, a posebno smo ponosni na kontinuiranu podršku lokalnoj zajednici. Krajem rujna, humskoj Osnovnoj školi Viktora Kovačića donirali smo 11 računala potrebnih za kvalitetno i učinkovito izvođenje nastave informatike te razvijanje kreativnosti kroz nove tehnologije.

Uoči početka nove školske godine, Vetropack Straža sa zadovoljstvom je pozitivno odgovorila na molbu osnovne škole za donacijom računala koji će omogućiti provođenje suvremenih nastavnih sadržaja. Otkako je uređena, opremu za ovu informatičku učionicu osigurava naša kompanija.

Tijekom posjeta školi, predsjednik Uprave Tihomir Premužak naglasio je: „Ulaganje u obrazovanje djece i mladih mora biti visoko na ljestvici prioriteta svih onih koji mogu pridonijeti razvoju društva znanja. Redovito pomažemo našim školarcima kroz donacije školi, ali i kasnije osiguravajući im stipendije tijekom srednje škole i fakulteta.“ 

Ravnateljica Biserka Špiljak zahvalila se na donaciji: „Vizija naše škole je učenicima ponuditi obrazovno iskustvo koje je inovativno, suvremeno i fokusirano na nove tehnologije i poduzetništvo. Veliki je izazov osigurati i odgovarajuće materijalne uvjete za ostvarenje takvih ciljeva. Zahvaljujemo tvornici Vetropack Straža što prepoznaje potrebe škole, što stalno stoji uz nas i na taj način doprinosi razvoju kompetencija koje su učenicima potrebne za život i nove zahtjeve u suvremenom svijetu rada.“

Nastava informatike niz se godina održavala kao izborna samo u višim razredima, dok zadnje dvije godine nastavu informatike imaju priliku polaziti svi učenici već od prvog razreda. Dobro opremljena informatička učionica itekako je važna za postizanje ciljeva koje nastoje ostvariti u lokalnoj školi, ali i razvoj individualnih afiniteta.