Novosti, 11.02.2021.

Encijanu u čast

Ciriški startup Gents svojim je tonikom osvojio profinjenu barsku scenu. Lijepe boce od bijelog stakla zapremnine 2 decilitra, u koje se puni ovo kultno piće, od ove godine proizvodi Vetropack Austrija u Pöchlarnu.

Tonik je jedno od najpopularnijih gorkih gaziranih pića. Budući da slovi kao piće sa stilom, ne čudi što mladi poduzetnici koji prate trendove stalno pokušavaju osmisliti još bolju recepturu. Startup Gents iz Züricha u tome je uspio. Njegov recept temelji se na znanju o kulinarstvu i bilju koje je prikupljano godinama. Koriste se i tipično švicarski sastojci poput šećera od repe i encijana koji se na planini Jura bere uz posebnu dozvolu. Uostalom, ovaj je start-up i nazvan po žutom encijanu – Gentiana Lutea.

Bijele boce od 2 decilitra u kojima Gents nudi svoja pića proizvodi Vetropack Austrija u Pöchlarnu. Dizajn boce ravnog vrata i nježno zakrivljenih ramena predstavlja gin u najboljem mogućem svjetlu. Osim klasičnog tonika, Gents sada nudi i mnoge druge varijante kao što su Gents Swiss Roots Ginger ili Gents Swiss Craft Ginger.