Novosti, 17.08.2021.

Hladna zona budućnosti

U veljači 2021., Vetropack Straža uspješno je završila s implementacijom hladne zone najnovije generacije na novoj peći za taljenje stakla. Provedbu ovog inovativnog i zahtjevnog projekta, Vetropack je ponovno povjerio dugogodišnjem i pouzdanom partneru MSK.

U sklopu nove staklarske peći, Vetropack Straža je u hladnoj zoni instalirala visokofleksibilno i inovativno postrojenje MSK, podržavajući time inicijativu za digitalizacijom i automatizacijom kao temeljem održivog poslovnog razvoja. Unatoč izazovima koje je pred nas postavio COVID-19, postojeće povjerenje omogućilo je zajedničku provedbu ovog projekta na način koji zadovoljava Vetropackove visoke standarde i rokove. 

Postrojenje MSK u mogućnosti je transportirati boce brojnih oblika kroz različite kontrolne točke sve do paletizatora. Dinamički sustav upravljanja brzinom linije osigurava ravnomjernu brzinu protoka boca, bez nepotrebnih gužvi na liniji. Instalirani paletizatori MSK Triotech dizajnirani su na način da osiguravaju visoku fleksibilnost i u velikoj se mjeri automatski prilagođavaju raznovrsnom asortimanu boca. Paletizatori se potpuno automatizirano opskrbljuju praznim paletama i kartonskim podlošcima.  

Softver za vizualizaciju MSK EMSY na standardiziran način prilagođen operateru koordinira i kontrolira sve radnje u hladnoj zoni. Uz fiksne ekrane osjetljive na dodir, Vetropack koristi i prijenosne tablete MSK EMSY koji služe za fino podešavanje pogona i senzora na transporteru boca, očitavanje brzine i izravno rješavanje problema na licu mjesta uz grafičku podršku.

Vetropack se sada prvi put odlučio i za visokoučinkoviti sustav za termostezanje MSK Multitech. Sustav pakira do 80 paleta na sat, a zbog kompaktnog dizajna potrebno mu je vrlo malo prostora. Korištenjem triju formata/debljine folije, Vetropack je osigurao mogućnost pakiranja širokog raspona paleta uz optimalnu potrošnju folije i energije. Pomoću sustava za brtvljenje folije na dnu i na vrhu, palete su sigurno zatvorene sa svih šest strana, što osigurava sigurno i higijensko čuvanje boca, čak i kad se skladište vani.