Novosti, 18.12.2020.

Inovativna udubljenja i urezi

U vinariji Terre De La Custodia bobice umbrijskog terroira već se stoljećima pretvaraju u izvanredno vino. Rosé vino iz ove vinarije puni se u jedinstvenu bocu od bijelog stakla proizvedenoj u Vetropack Italiji.

Montefalco u talijanskoj regiji Umbrija poznat je po izvrsnom vinu još od srednjeg vijeka. Prvu lozu ovdje su obrađivali franjevci u klaustru samostana. 

Stoljetnom tradicijom može se podičiti i vinarija Terre De La Custodia, smještena pet kilometara izvan Montefalca. A svatko tko uspije toliko opstati, mora uvijek biti inovativan. A inovativnosti u vinariji Terre De La Custodia ne manjka: za rosé vino Montefalco Sagrantino osmišljena je boca od bijelog stakla koja je savršen spoj estetike i funkcionalnosti. Uočljivo udubljenje na prednjoj strani boce vodi prema unutarnjem ispupčenju koje skuplja talog vina i sprječava njegovo pomicanje. S druge strane, stražnji urez jamči da pri ulijevanju talog ne dospije u čašu. Pa zašto se onda svako vino ne bi punilo u ovako praktičnu bocu? Zato što ju je vinarija Terre De La Custodia patentirala!