Novosti, 17.02.2020.

Izraz užitka

Za obiteljsku tvrtku Recchia nove boce zapremnine 7,5 decilitara u cuvée boji proizvodi Vetropack Italia, a u njenom dizajniranju sudjelovale su Vetropack Italia, tvrtka Recchia i kompanija Euroglass. Boca plemenitog izgleda prikladna je za punjenje crvenim vinom jakog okusa iz srca regije Valpolicella.

Cuvée boja, otmjeni pluteni čep i dugi vrat koji se s ramena izvijenom linijom spaja s tijelom boce pridonose profinjenom izgledu butelje od 7,5 decilitara. Njen elegantan oblik obogaćen je gravurama: na grlu i dnu boce ističe se naziv Recchia, a na ramenima logotip firme. Izložbeni primjerak bez stražnje etikete nije predviđen za prodaju.

Tek nekoliko kilometara dalje od Verone, obitelj Recchia već više od stotinu godina proizvodi svoja vina. Na 90 hektara proizvode se Valpolicella Classico, Valpolicella Superiore, Valpolicella Ripasso Amarone i Recioto della Valpolicella. Ove je godine kao priznanje za svoj rad vinogradarsko dobro Recchia osvojilo prvu nagradu 67. festivala vina Recioto Palio.