Novosti, 27.06.2019.

Još jedan Zlatni ključ u našoj zbirci

Na konferenciji održanoj u lipnju, Udruga Hrvatski izvoznici dodijelila je nagrade najboljim hrvatskim izvoznicima.Među dobitnicima se opet našla Vetropack Straža, kojoj je uručen Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Italiju.

Udruga Hrvatski izvoznici predstavlja poduzeća i organizacije čija je misija promicanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza. Svake se godine, tokom već tradicionalne lipanjske konferencije, najbolji izvoznici nagrađuju Zlatnim ključem.

Vetropack Straža je ove godine bila nominirana za dva tržišta – srpsko i talijansko. Dugogodišnja aktivna obrada talijanskog tržišta rezultirala je proglašenjem Vetropack Straže najboljim izvoznikom u Italiju. Vetropack Straža je u 2018. izvezla 73 posto svoje proizvodnje u susjedne zemlje i u zemlje zapadne Europe. Naš jedini hrvatski proizvođač staklene ambalaže je tijekom prošlih desetak godina više puta bio nagrađivan Zlatnim ključem – kao najbolji izvoznik u Sloveniju, Srbiju i Italiju i time potvrdio svoju reputaciju uspješnog i izvozno orijentiranog poduzeća.

Od staklene ambalaže koju Vetropack Straža izvozi u Italiju, najviše se isporučuju boce za vino, mineralnu vodu i popularno bezalkoholno piće Schweppes.