Novosti, 19.03.2018.

Klasična boca ekstra-vagantnog dizajna

Hrvatska staklana u Humu na Sutli proizvela je staklene boce za limitirano izdanje Coca-Cole u Srbiji. Šarene sleeve etikete, koje su osmislili srbijanski umjetnici, poznatoj konturnoj boci daju upečatljiv lokalni kolorit.

S natpisom ili bez njega, staklena boca Coca-Cole jedinstvena je i poznata diljem svijeta. Za posebno izdanje Coca-Cole namijenjeno srbijanskom tržištu Vetropack Straža čepom. No, od kristalno prozirne boce potrošač vidi samo siluetu koja je gotovo u cijelosti presvučena šarenom sleeve etiketom. Ovo je drugi put da je Coca-Cola lansirala limitiranu ekskluzivnu seriju staklenih boca za popularno gazirano piće.

Šest domaćih umjetnika osmislilo je sleeve etikete pod motom „Vrijednosti i tipične karakterne osobine srpskog naroda“. Gostoljubivost, izumiteljski duh, kreativnost, ljubav prema glazbi i dobroj zabavi samo su neki od pojmova koji su šestero poznatih domaćih umjetnika inspirirali za kreiranje jedinstvenih boca Coca-Cole, a to su Nemanja Jehlička, Monika Lang, Aleksandar Savić, Vesna Pešić, Petar Popović Piros i EmaEmaEma.