Novosti, 15.02.2016.

Moderna ambalaža za pjenušava vina

Nove boce od 7,5 decilitara za poznati pjenušac Marengo proizvodi Vetropack Gostomel. Elegantan i gracilan oblik tijela izdvaja bocu Marenga na policama trgovina i odoljeti mu – gotovo je nemoguće.

Marengo, pjenušavo vino Bajadera grupe, potječe iz vinograda koji se prostire na 2,5 tisuće hektara. Pjenušavi sadržaj nastaje od najboljih europskih sorti vinove loze. Ovu kombinaciju poluslatkog i polusuhog pjenušavog vina oplemenjuju muškatne bobice a proizvodi se metodom charmat. Dozrijevanje vina u zatvorenim spremnicima omogućuje pomnu kontrolu kvalitete tijekom čitavog procesa dozrijevanja.

Za dizajn boce zaslužan je britanski studio za dizajn Lewis Moberly koji osmišljava dizajn i za brendove kao što su Baileys i Moët & Chandon, a poznat je i kao začetnik trendova u industrijskom dizajnu u Europi. Elegantnu i ekskluzivnu staklenu bocu upadljivog oblika proizvodi Vetropackova staklana u Gostomelu. Plemenita maslinasta boja stakla i luksuzni dizajn boce ovog pjenušavog vina proizvedenog na obali Crnog mora u Ukrajini u kratkom periodu osvojili su srca potrošača.