Novosti, 08.07.2021.

Najbolje od najboljeg

Vinari iz udruge Österreichische Traditionsgüter (Austrijska tradicijska dobra) razvili su specijalnu klasifikaciju. Visoko individualizirane boce za vina Erste Lage (prvi položaj) proizvodi Vetropack Austria.

Austrijske vinorodne regije iznimno su raznolike. Različiti sastav tla i mikroklima daju vrlo različita vina, čak i kad je riječ o vinogradima koji se prostiru jedan blizu drugoga. Članovi udruge Austrijska tradicijska dobra s velikom se strašću i stručnim znanjem bave pitanjem na koji način i najsitniji detalji utječu na kvalitetu i identitet vina. 

Udruga je razvila klasifikaciju vina prema zemljopisnom položaju, pa tako razlikuju Klassifizierte Lage (klasificirani položaj), Erste Lage (prvi položaj) i Grosse Erste Lage (veliki prvi položaj). Za stupanj Erste Lage Vetropack Austria razvila je bocu Rheinwein na kojoj je posebnost ovog vina vidljiva već na prvi pogled. Logo Erste Lage u obliku staklenog reljefa krasi ramena boca elegantne cuvée boje. Vinari mogu birati između grla BVS (Bague Vin Suisse) i band grla – jer kad je vino u pitanju, svatko od njih ima svoje preferencije.