Novosti, 04.04.2016.

Nova alkoholna pića iz Ukrajine

Potrošači u Ukrajini mogu na policama s alkoholnim pićima pronaći dva noviteta. Boca za votku Mjakush od pola litre prepoznatljivog je tradicionalnoga ukrajinskog karaktera i stila. U bocu istog volumena puni se i aromatični liker Salute Limoncello. Obje boce od bijelog stakla proizvodi Vetropack Gostomel.

Mnogi vole nakon dobrog jela popiti čašicu votke ili likera. Paleti alkoholnih pića u Ukrajini pridružila su se dva nova proizvoda s visokim udjelom alkohola. Bilo da se piju čisti ili u kombinaciji s drugim pićem, prije ili nakon jela, ovi će proizvodi jednostavno oduševiti sve ljubitelje žestice.

Još od antičkog doba kruh simbolizira mudrost, plodnost, rad i gostoljubivost, a sve se to odražava i u karakteru Ukrajine koji je tvrtka ALKOLINE odlučila predstaviti svojim novim proizvodom. Ukrajinska staklana u Gostomelu ta je četiri pojma povezala sa staklenom ambalažom. Posebno krunsko zatvaranje omogućuje jednostavno rukovanje, a bijelo staklo i meke linije bocama od pola litre daju transparentnost i lakoću. Nacionalni karakter Ukrajine ističu i etikete izrađene u tradicionalnom stilu.

Votka Mjakush simbolizira toplinu i ljubav domovine, a dostupna je u tri okusa. Tradicionalna verzija ima blag i čist okus, dok se Mjahush raž proizvodi po jedinstvenom receptu s raženim keksima, kimom i koprom. Votka Home odlikuje se izraženijim cvjetnim okusom te ugodnom, blagom aromom lipova cvijeta i šipka.

Limoncello je pak izraženijega voćnog okusa. Ukrajinska verzija popularnog talijanskog likera je Salute Limoncello čija je baza, kako već i samo ime kaže, limoncello proizveden u Napuljskom zaljevu, na Amalfi jskoj obali i Siciliji. Salute Limoncello sadrži sve južnjačke sastojke: ima aromu limuna i bogatu, skladnu citrusnu notu.

Stručnjaci za staklo iz Vetropackove staklane u Ukrajini dizajnirali su ovu bocu od bijelog stakla I zapremnine od pola litre za proizvode ekskluzivnog okusa i atraktivnih boja. U novoj ambalaži dragocjena tekućina žute boje uočljiva je na polici na prvi pogled, podsjećajući svojim oblikom pomalo na krušku. Izduženo tijelo elegantno se nadovezuje na vrat boce. Još jedna zanimljiva odlika boce je grlo poznato pod nazivom guala, a koje je posebno osmišljeno za alkoholna pića. Široki donji dio boce dodatno naglašavaju zaobljene linije.

Liker iz vinarije Niva Tajrov dostupan je u okusima ličija, badema i jagoda. Može se dodati kavi ili vrućoj čokoladi, miješati s Coca-Colom ili jednostavno preliti po sladoledu.