Novosti, 26.03.2018.

Oblikovana vodom

Staklena boca ukrajinskog Vetropacka koja dizajnom podsjeća na bocu za kisik punjena je blagom votkom. Za taj je okus zaslužan poseban način proizvodnje koji se može usporediti s vodopadom.

Iako votku nikada ne bismo smjeli piti kao vodu, staklena boca od bijelog stakla koju proizvodi Vetropack Gostomel podsjeća na vodu – i to zbog posebnog zatvarača koji sliči okretnoj ručici slavine za vodu. Isti, cvjetoliki uzorak može se vidjeti između markantnog zatvarača i kratkog vrata boce. Tijelo boce je jednostavno i ravnih linija, a za privlačenje pogleda tu su tri nožice pričvršćene za dno, zbog kojih ova boca od pola litre izgleda veća. Ukupni dizajn boce podsjeća na bocu za kisik.

Votka Vozduh ukrajinskog proizvođača National Vodka Company LLC odlikuje se blagim okusom koji se postiže posebnim načinom proizvodnje. Proces imitira slap jer voda s visine od 3 m pada u spremnik za miješanje. Za vrijeme destilacije votka se potom u posebnom vrtlogu obogaćuje kisikom. Poduzeće iz regije Čerkasi (jugoistočno od Kijeva) tu je tehnologiju usavršilo i moderniziralo posebno za ovu votku.