Novosti, 08.01.2018.

Od voćnog do gorkastog okusa

U ponudi zapadnošvicarske pivovare Dr. Gab’s ističu se jabučno vino (cider) i pivo u staklenim bocama iz švicarskog Vetropacka. Oba se napitka pune u boce od 3,3 decilitra.

Zelena staklena boca za jabučno vino prikladno slijedi oblik jabuke – barem u središnjem dijelu, na kojem se ističe etiketa u blistavim, zelenim tonovima. Osvježavajući napitak u boci od 3,3 decilitra stopostotni je proizvod od švicarskih jabuka.

Uz bocu s krunskim čepom za jabučno vino, Vetropackova tvornica u Švicarskoj proizvodi i staklenu ambalažu za napitke od hmelja tvrtke Dr. Gab‘s. Prvo što se na cuvée boci jednostavnog dizajna primijeti svakako je gravura "DR. GAB'S". Ljubitelji piva mogu birati između četiri sezonska piva i šest klasika, kao što su Tempête ili Chameau. Od svijetlih piva voćnog okusa, preko gorkih pale ale do crnog piva, ova pivovara proizvodi odgovarajući ječmeni sok za svaki ukus. Sva piva prolaze proces vrenja u boci, pri kojem na prirodan način nastaje karbonatna kiselina. Rezultat su nefiltrirana piva s talogom koja s vremenom