Novosti, 02.06.2020.

Potaknuti osjećaje

Vetropack Švicarska je u suradnji s Raymondom i Laurom Paccot s vinogradarskog dobra Domaine La Colombe (kanton Waadt, Švicarska) razvila individualno dizajniranu vinsku bocu od 7,5 decilitara markantnog vaudoise oblika. Boce se u cuvée boji roizvode u Vetropackovoj tvornici u St-Prexu – tek nekih 8 km od vinskog podruma Cave.

Kod dizajniranja boce, otac i kćer Paccot bili su toliko usredotočeni na detalje koliko i u proizvodnji svojih vina. U suradnji s Vetropackovim dizajnerom Jean-Franckom Haspelom na licu mjesta, u staklani u St-Prexu, dogovarali su svaku karakteristiku boce. I isplatilo se: stvorena je vizualno snažna i izazovna, a istodobno suptilna boca. Boce od 7,5 decilitara cuvée boje toliko su dojmljive da će se u dogledno vrijeme proizvoditi i s drugim grlom (BV30H60).

Predanost obitelji Paccot ne dolazi do izražaja samo kod dizajniranja ambalaže za njihove plemenite kapljice. Visoko iznad Ženevskog jezera njihovo grožđe uzgaja se u skladu s principima organske proizvodnje. U Féchyu, malom selu vinske regije Côte Vaudoise, grožđe dobiva sve što mu treba, a ponajprije dovoljno vremena za dozrijevanje. Jer bere se samo grožđe koje je doseglo svoju optimalnu zrelost.