Novosti, 02.06.2021.

Prirodan spoj

Do prije 200 godina ljekovita voda Vincentka punila se u keramičke posude, a od tada je dostupna u staklenim bocama. Za godišnjicu, Vincentka se počastila posebnom bocom u limitiranom izdanju.

Nazvati Vincentku mineralnom vodom jest potcjenjivanje. Riječ je ipak o ljekovitoj vodi. Dolazi iz Luhačovica, najvećeg i najstarijeg lječilišta u Moravskoj čijih deset ljekovitih izvora privlači goste iz cijelog svijeta. Voda je pogodna za piće i terapiju inhaliranjem kod raznih bolesti, no ljudi koji se brinu o svojem zdravlju koriste njezine brojne prednosti i u svakodnevnom životu. 

Osim u jednom kratkom razdoblju, Vincentka se još od 1820. godine puni isključivo u staklene boce. Veza između ove posebne vode i stakla stara je, dakle, 200 godina, pa je ova obljetnica potaknula Vincentku na suradnju s tvornicom Vetropack Moravia Glass kako bi napravili jubilarnu bočicu – znatno tamniju i zeleniju od klasične posude. Proizvodnjom 400 tisuća jubilarnih bočica obilježena je njihova prirodna povezanost. Jer, jednako kao i ljekovita voda, tako je i staklo simbol zdravlja i visoke kvalitete.