Novosti, 07.07.2021.

Raznolikost je bitna

Krajem 2018. godine, Vetropack Straža potpisala je Povelju o raznolikosti i tako ušla u skupinu hrvatskih kompanija koje prepoznaju važnost i dobrobiti raznolikosti i uključivosti na radnome mjestu.

Potpisivanjem Povelje, i službeno smo se obvezali provoditi aktivnosti kojima se potiče prije svega međusobno poštovanje, a samim time i raznolikost i uključivost na radnome mjestu. Jedna od njih je i piknik za naše zaposlenike 2. srpnja 2021. pod motom „Jednaki u raznolikosti“, drugi po redu. 

Na pikniku je održano natjecanje u kuhanju kotlovine i zajednička šetnja, i to u atmosferi u kojoj su se svi osjećali dobrodošlo i ugodno. Druženje izvan radnih obveza donosi opušteniji i inkluzivniji odnos s kolegama. Poštovanje je temelj svakog ravnopravnog odnosa i mora biti iskazano prema svakom čovjeku i u svakoj situaciji! 

Organizacije koje prepoznaju potencijal raznolikosti radne snage imaju brojne konkurentske i reputacijske prednosti, kao i ugodniju i poticajnu radnu okolinu. U Vetropack Straži usmjereni smo na sve intenzivnije osvještavanje naših nesvjesnih predrasuda i stereotipa, kao i prednosti koje donose različita mišljenja i perspektive.