Novosti, 23.06.2021.

Reciklirana priča

Usvajanje okolišno poželjnih navika može biti vrlo zabavno za naše najmlađe: Vetropack Straža već godinama sponzorira edukativnu i humorističnu predstavu kazališta Pinokio "Reciklirana priča" kako bi razvila svijest o važnosti zbrinjavanja i recikliranja stakla kod osnovnoškolaca.

S obzirom na to da djeca posebno brzo pamte one stvari u kojima i sami aktivno sudjeluju, kazalište Pinokio osmislilo je interaktivnu predstavu "Reciklirana priča" u kojoj i oni sudjeluju u razrješavanju jednoga neobičnog slučaja sa spremnikom za staklenu ambalažu. Predstava je dio projekta "Staklo, naš prijatelj" čiji je cilj promovirati recikliranje prije svega među osnovnoškolcima, ali i širom javnosti.  Prvi je put izvedena 2012. i od tada svake školske godine gostuje u više od 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Nakon prošlogodišnje pauze, kazalište je već na proljeće gostovalo u školama na području Banije. A na zadnji dan školske godine 2020./2021., "Reciklirana priča" izvedena je u našoj lokalnoj zajednici. Učenici nižih razreda OŠ Viktora Kovačića odgledali su predstavu u zelenom ambijentu Vetroparka, parka koji je Vetropack Straža uredila 2013. za školsku djecu, ali i sve ostale sugrađane.

Njihovo veselo sudjelovanje tijekom predstava i oduševljeni komentari pokazuju nam da je ovakav način rada s djecom itekako učinkovit. Ujedno su nam i poticaj da i dalje s jednakim entuzijazmom radimo na zanimljivim i edukativnim "zelenim" aktivnostima za naše mališane. A time i za dobrobit našeg planeta.