Novosti, 03.09.2021.

Sačuvati ono najbolje

Prema legendi, nekoć izvorska voda podzemnog jezera Podilia u Ukrajini izliječila je kćer jednoga poljskog plemenitaša. Njezino ime, Regina, postalo je zaštitnim znakom mineralne vode iz tog jezera. Vetropack Gostomel ovoj kvalitetnoj izvorskoj vodi odao je priznanje novom staklenom bocom.

Regina – tihi proizvod prirode, kraljica je među stolnim vodama Ukrajine. Sve do 1917. i nestanka europskog plemstva, vodu Regina dopremali su na kraljevske stolove i u inozemstvo: u Austro-Ugarsku, Rumunjsku, Njemačku, Poljsku i Francusku. I premda potrošača "plave krvi" više nema, ova je voda sačuvala svoja plemenita svojstva – još uvijek savršeno krijepi ljudsko tijelo.

Voda Regina sada se puni u zelene staklene boce od jedne litre i pola litre, pravom unikatnom uratku s jedinstvenim prepoznatljivim obilježjem: na dnu boce nalazi se valovita gravura, zaobljeni logotip kao i kemijski znak za srebro. I to s razlogom: voda bogata mineralnim tvarima i elementima u tragovima kao što su natrij, kalcij i magnezij, sadrži i srebro. Ovaj plemeniti metal ima antivirusno djelovanje i jača ljudski obrambeni sustav. A boca nije staklena samo zbog estetike: ovaj materijal jamči da će kakvoća zdrave vode ostati očuvana i tijekom skladištenja.