Novosti, 05.11.2021.

U novom ruhu

Za tradicionalni gorki liker Leibwächter (tjelohranitelj), brend austrijske grupe Schlumberger, Vetropack je razvio novu bocu koja vjerno dočarava ekskluzivnost ovog destilata.

Kočijaš je uvijek bio osoba od povjerenja i tjelohranitelj svojih putnika. Strpljivo je čekao pred vratima sa svojim konjima na vjetru i kiši, priuštivši si tu i tamo pokoji gutljaj Leibwächtera, biljnog likera napravljenog od brojnih vrsta trava. Profinjeno trpki polugorki Leibwächter, i danas je posebno omiljen među znalcima u obliku okrepljujućeg aperitiva ili miješanog pića sa sokom od naranče, bitter lemonom ili kolom. 

Tradicionalnom eliksiru blago slatkog karaktera, koji ističe njegovu biljnu komponentu, savršeno odgovara dizajn nove zelene boce od pola litre koja se proizvodi u Vetropackovoj austrijskoj tvornici u Pöchlarnu. Pravokutna boca sa strane je bogato ukrašena staklenim reljefom koji prikazuje neke od 58 trava čiji se ekstrakti nalaze u likeru. Usto je kao reljefni detalj na dnu boce otisnuta 1873. – godina nastanka likera. Neobična etiketa odlično se uklapa u udubljeno područje namijenjeno upravo za to.