Novosti, 30.11.2017.

Vetropack Straža potpisala Povelju o raznolikosti

Početkom listopada je u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj održano svečano potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska. Među 34 poduzeća koja su usvojila i potpisala Povelju o raznolikosti je i Vetropack Straža.

Povelja je namijenjena poslovnom sektoru i drugim organizacijama koje se zalažu za provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Potpisivanjem Povelje, potpisnik prihvaća da će javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i u svom lancu vrijednosti.

Raznolikost je motor razvoja

Poznato je da je ključ dugoročnog uspjeha neke organizacije iskorištavanje potencijala zaposlenika, njihovih vještina, inovativnosti i kreativnosti u svoj njihovoj raznolikosti. Razlike u spolu, spolnoj orijentaciji, vjeri ili uvjerenju, rasi, etničkom podrijetlu, dobi, invaliditetu i dr. ne smiju biti prepreka razvoju. Upravo suprotno – treba ih iskoristiti kako bi se ostvario puni potencijal svake osobe, čime se u najvećoj mjeri pridonosi razvoju organizacije. Raznolikost stoga nije kočnica, nego motor razvoja.

Među uglednim hrvatskim poduzećima, potpisnicima Povelje, našla se i Vetropack Straža. Cilj Platforme je potaknuti organizacije na izradu politike raznolikosti i nediskriminacije te razvoj organizacijske kulture koja se temelji na uzajamnom poštovanju i uvažavanju individualnih različitosti – načela koja su većim dijelom sastavni dio Vetropackove kulture i Kodeksa ponašanja.

Francuska je bila prva zemlja koja je 2004. lansirala Povelju o raznolikosti. Danas ova Platforma okuplja više od 7100 potpisnika iz 16 zemalja, pa je njome obuhvaćeno više od 14 milijuna zaposlenika.