Novosti, 18.06.2018.

Više od standarda

U sadnji jednog vinograda vinarije Puklavec u Sloveniji sudjelovalo je, između ostalih, i troje Vetropackovih djelatnika. Ovo voćno vino dobro je zaštićeno u boci od 7,5 decilitara iz hrvatske Vetropack Straže.

Vetropack Straža odavno isporučuje obiteljskoj vinariji Puklavec staklene boce za njihova svježa vina. U standardnu bocu u cuvée boji s navojnim zatvaračem puni se 7,5 decilitara dragocjenog vina iz slovenske Štajerske.

Vino Šipon 2016 je takoreći Vetropackovo tvorničko vino. Prije tri godine obitelj Puklavec odlučila je zasaditi novi vinograd. Poslovni partneri, lokalni političari, vinska kraljica i brojne poznate osobe bili su pozvani da sudjeluju u sadnji 31.000 čokota šipona, stare vinske sorte bijeloga grožđa. Među njima su bili i djelatnici Vetropacka: Josipa Tepeš, referentica u prodaji, Goran Vurnek, prodajni predstavnik, i Darko Šlogar, direktor marketinga i prodaje. Svatko tko je sudjelovao u sadnji dobio je – po zasluzi – nekoliko personaliziranih boca. Prva berba bila je već 2016., ali je predstavljena tek nakon što je obavljena berba 2017. Vetropackovo vino je osvježavajuće, s decentnom notom zelenih jabuka i banana. "Vaše vino uistinu je posebno i snažnog karaktera", rekao je Mitja Herga, direktor vinarije i glavni enolog na prezentaciji.