Novosti, 30.04.2018.

Votka bogate tradicije

Destilerija Lviv proizvodi žestoka pića vrhunske kvalitete, koja zaslužuju visokokvalitetnu staklenu ambalažu – poput boca od bijelog stakla iz Vetropack Gostomela.

Markantna, a ipak meka ramena i dugi vrat boce ovoj votki destilerije JSC iz Lavova istodobno daju dojam elegancije, postojanosti i stabilnosti. Nepovratne bijele boce od 7 decilitara s grlom za pluteni čep proizvode stručnjaci za staklo u Vetropackovoj tvornici u Gostomelu. Jednako kao i ramena, okrugle su i crno-bijele etikete. Na gornjem dijelu poleđine ugraviran je grb Lavova koji prikazuje zidine s tri tornja i lavom, a ispod njega nalazi se prozirna etiketa sa slikom Lavova. Ukrajinski naziv grada Lavova je Lviv.

Destilerija Lviv iz Lavova dobitnica je brojnih nagrada za svoje proizvode i poznata je daleko izvan granica Ukrajine. Za ovu votku stručnjaci koriste alkohol od žitarica razreda kvalitete lux. Prije punjenja u boce, votka prolazi kroz filtar s drvenim ugljenom i kvarcnim pijeskom i taj postupak daje joj jasnu i blagu aromu.