Novosti, 12.12.2016.

Zdrava svježina iz Poljske

Vetropack Nemšova u Slovačkoj proizvodi novu bocu od bijelog stakla za poljsku mineralnu vodu Staropolanku. Dizajneri boce vješto su se poigrali točkama kao oblikovnim elementom.

Klodzkie SA – Grupa PGU, poljsko udruženje lječilišta iz brdskog područja oko grada Klodzka, pod renomiranim nazivom Staropolanka prodaje mineralnu vodu koja je bogata mineralima, elementima u tragovima i ionima. Ljubitelji ove mineralne vode često je nazivaju "škrinjom s mineralima" i uvjereni su da osim što gasi žeđ, uklanja i umor. Isusovci koji su se nastanili u ovom kraju već su u 17. stoljeću znali cijeniti energizirajuću snagu Staropolanke.

Čista svježina

Odnedavna se Staropolanka puni u trendovsku bocu obus od bijelog stakla zapremnine 330 mililitara. Ona zamjenjuje bocu witold istog volumena, a proizvodi je Vetropackova staklana u Slovačkoj. Njen svjež dizajn karakteriziraju brojne izbočene točke različite veličine koje izgledaju poput vodenih bisera i simboliziraju energiju i živahnost vode. Sjajna zelena etiketa i zeleni krunski čep dodatno pojačavaju taj dojam. Zahvaljujući ugraviranim točkama boca uvijek dobro i sigurno "leži" u ruci.

Godišnja proizvodnja za poljsko tržište kreće se između 600 i 700 tisuća boca i distribuiraju se putem HoReCa mreže (hoteli, restorani, kafići i catering). K tomu, voda se interno dijeli rudarima koji uglavnom rade u rudnicima bakra poljske tvrtke KGHM Polska Miedź S.A. a koja pripada istoj grupi kao i Kłodzkie SA.