Novosti, 12.05.2021.

Životna radost

Na imanju Azienda Agricola Caudrina ljubitelji vina mogu uživati u “tekućem suncu” Pijemonta. Vinar Romano Dogliotti pridaje veliku važnost estetici pakiranja svojih plemenitih kapljica – i zato surađuje s Vetropack Italijom.

Plodna i sunčana talijanska pokrajina Pijemont oduvijek je smatrana izvrsnim terroirom za lozu muškata. U tom se području, u blizini Astija, Romano Dogliotti – vlasnik imanja Azienda Agricola Caudrina – gotovo opsjednuto bavi stvaranjem bogatih vrhunskih vina. Zvijezde njegove vinske zbirke su Moscato d'Asti La Caudrina i Asti Spumante La Selvatica DOCG. Ova slatka, ali i ugodno kiselkasta pjenušava vina izvrsno se slažu s tapasima i laganim ljetnim jelima, i oda su životnoj radosti. 

Vetropackova staklana u Milanu već gotovo 20 godina proizvodi posebne boce od 7,5 decilitara za imanje Caudrina. Boca u cuvée boji je elegantna, skladnih proporcija i s istaknutim reljefom. Ipak, djeluje neupadljivo i estetski je okvir atraktivnim etiketama koje su dizajnirali umjetnici Alessandro Lupano i Romano Levi.